Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 5 g kolendry, świeżej
- 2 ząbki czosnku
- 200 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 100 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 400 g batatów, pokrojonych w 3 cm kostkę
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - ¼ - ½ łyżeczki soli
- 150 g wody
- 650 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w 3 cm kostkę
- 240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2633 kJ / 628 kcal
- Eiwitten
- 55 g
- Koolhydraten
- 42 g
- Vetten
- 23 g
- Vezels
- 13.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1h 20min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50min
Curry z soczewicy z kurczakiem
8h 35 min
Jambalaya
1u.
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 min
Curry z kurczaka z dynią i pieczarkami
1u.
Gulasz z udźca indyka
1h 25min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40min
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
50min