Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kartoffelklöße
- 600 g Wasser
- 1200 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken (3 cm)
- 25 g Brötchen altbacken, in 10 gleichgroßen Würfeln (ca. 1,5 cm)
- 80 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Zitronensaft
- 100 g Kartoffelstärke
- 10 g Salz
Rahmchampignons und Fertigstellung
- 700 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 400 g frische Champignons, halbiert, ggf. geviertelt
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 10 g Öl
- 200 g Sahne
- 10 g Kartoffelstärke
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2814 kJ / 673 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 76 g
- Vetten
- 35 g
- Vezels
- 5.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Böhmische Knödel
1 godz.
Eiersalat
50 Min
Glückstädter Matjestopf
3h 30min
Ketchup aus frischen Tomaten
1h 20min
Fleischbällchen in Kräutersauce
45 min
Marinierter Kasselerbraten aus dem Varoma
2 Std.
Sächsische Quarkkeulchen
3 Std.
Feine Königsberger Klopse
1 godz.
Tote Oma
50 Min
Senf-Kräuter-Eier mit Kartoffeln
1 godz.
Weiße Grundsauce - helle Basissauce mit weißem Gemüse
40min
Kartoffelklöße
25 Std.