Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte brisée sucrée
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 125 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 40 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
La crème pâtissière
- ½ gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 350 g de lait
- 30 g de fécule de maïs
- 80 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- 35 g de beurre doux (optioneel)
La finition
- 500 g de fraises, coupées en deux ou en quatre
- quelques fruits rouges frais variés, pour la décoration
- quelques copeaux de chocolat, pour la décoration
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1804.5 kJ / 431.6 kcal
- Eiwitten
- 8.8 g
- Koolhydraten
- 45.6 g
- Vetten
- 23 g
- Vezels
- 3 g
Alternatieve recepten
Tarte aux fraises et à la chantilly
1 Std.
Charlotte aux fraises
3h 35min
Tarte tatin
1 Std.
Tarte amandine aux poires
3hod. 25min
Fraisier
12h 45min
Charlotte aux fraises
12ωρ. 30 λεπτ.
Fraisiers façon tiramisu
12ωρ. 30 λεπτ.
Tarte magique aux fraises
1h 30 min
Tarte normande
1h 25min
Génoise aux fraises et son coulis
1 Std. 15 Min
Tarte poire-chocolat
55 Min
Tarte aux pommes sur lit de compote
1h 30 min