Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ciasto
- 120 g mleka
-
20
g świeżych drożdży, pokruszonych
of 2 łyżeczki suchych drożdży - 20 g masła
- 60 g cukru
- 400 g mąki pszennej
- 3 jajka
- ½ łyżeczki soli
Formowanie placka
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego w 3-4 mm plastry
- 100 g dżemu, pomarańczowego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- jajko, roztrzepane, do posmarowania ciasta
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1098 kJ / 262.4 kcal
- Eiwitten
- 5.9 g
- Koolhydraten
- 37.4 g
- Vetten
- 9.9 g
- Verzadigd vet
- 5.8 g
- Vezels
- 1.4 g
- Natrium
- 121.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Florentynki
2hod.
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1hod. 30min
Ciasteczka z wiśniami
1hod. 30min
Fougasse - chleb francuski
2hod.
Chlebek wielkanocny (Tsoureki)
2hod. 20min
Ciasto serowe (Tiropita)
1 Std. 10 Min
Suflety orzechowe
1hod. 30min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2hod. 20min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2hod.
Ziemniaczane podpłomyki
13h
Ślimaczki z makiem i żurawiną
2 Std. 10 Min
Ciasto z jabłkami
1 Std. 20 Min