Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 700 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
of 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone - 800 g piersi z kaczki, bez skóry, bez kości, pokrojonych na kawałki
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 120 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 75 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- masło, do natłuszczenia formy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 75 g zielonych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 2 jajka
- 75 g czerwonej papryki, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 509 kJ / 121 kcal
- Eiwitten
- 5.2 g
- Koolhydraten
- 2.5 g
- Vetten
- 10.5 g
- Vezels
- 0.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 Std.
Pasztet babci Uli
8h 50min
Pasztet po krakowsku
2 Std. 40 Min
Kotlety śledziowe z kaparami
25min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16hod. 15min
Szynka w cieście chlebowym
101h
Karp na słodko w galarecie
7 Std. 35 Min
Pâté z kurzych wątróbek
3 Std. 30 Min
Schab chrzanowy
2 Std. 30 Min
Pasztet na Wielkanoc
2h 10 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2h 45 min