Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 700 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
of 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone - 800 g piersi z kaczki, bez skóry, bez kości, pokrojonych na kawałki
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 120 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 75 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- masło, do natłuszczenia formy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 75 g zielonych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 2 jajka
- 75 g czerwonej papryki, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 509 kJ / 121 kcal
- Eiwitten
- 5.2 g
- Koolhydraten
- 2.5 g
- Vetten
- 10.5 g
- Vezels
- 0.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 Std. 15 Min
Pasztet
3 Std.
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 Std.
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Pasztet po krakowsku
2 Std. 40 Min
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Pasztet z dorsza
1 Std. 10 Min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35min
Wołowina w piwie po flamandzku
1h 45min
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 Std. 30 Min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1sa 25 dk
Rolada mięsna
1 Std. 10 Min