
Compatibele versies
Chicken skewers with cumin rice and warm vegetable salad
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Marinated chicken skewers
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground sweet paprika
- 1 tsp ground allspice (see tip)
- 450 g chicken breast fillets, skinless cut in long thin strips (0.5 cm thick, 2 cm wide)
- 6 - 8 cherry tomatoes (optioneel)
- 50 g onions
-
60
g tomato purée (concentrated)
of 60 g ketchup - 4 - 6 sprigs fresh parsley leaves only
- 80 g water
- 20 g vinegar
Salad dressing
- 50 g cherry tomatoes cut in halves
- 15 g wine vinegar
- 20 g olive oil
- ½ tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper (optioneel)
- 2 - 3 sprigs fresh parsley leaves only
Steamed chicken skewers, cumin rice and warm vegetable salad
- 200 g basmati rice
- 1700 g water
- 120 g carrots cut in pieces
- 1 tsp cumin seeds (optioneel)
- 1 ½ tsp salt
- 600 g mixed vegetables (e.g. peppers, aubergines, courgettes, cauliflower, broccoli, asparagus), cut in pieces (3 cm)
- 100 g green lettuce leaves for serving (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 431 kcal / 1801 kJ
- Eiwitten
- 39 g
- Vetten
- 7 g
- Koolhydraten
- 48 g
- Vezels
- 6.8 g