Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte à sablé breton
- 135 g de beurre demi-sel
- 120 g de sucre en poudre
- 2 jaunes d'œufs
- 190 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
La meringue
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
La crème légère à la vanille
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 250 g de lait
- 2 œufs
- 30 g de fécule de maïs
- 75 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
La purée de marrons
- 150 g de purée de châtaignes non sucrée en conserve
- 200 g de crème de marrons
- 20 g de sucre glace maison
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2769 kJ / 663 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 91 g
- Vetten
- 30 g
Alternatieve recepten
Tarte meringuée au citron
1 Std. 10 Min
Crème pâtissière
15min
Génoise
1h 50 min.
Lemon curd
25min
Petits choux tonka et craquelins vanille
1 Std. 25 Min
Minitartelettes à la crème de marrons
5h
Miroir à la framboise
15min
Tartelettes pistache-framboise
50min
Dacquoise
40min
Crème d'amande
10min
Tarte tropézienne
3 Std.
Trianon
3 Std.