Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Wontons
- 1 garlic clove
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 spring onion/shallot, white part only
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves (optional)
- 1 sprig fresh coriander leaves, stems and roots, cut into thirds (see Tips)
- 120 g pork mince, broken into pieces
- 120 g peeled raw prawns
- 1 egg, separated
- 1 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 tbsp rice wine vinegar
- peanut oil, for greasing
- 20 - 30 wonton wrappers
Broth
- 20 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, white part only
- 1 tbsp peanut oil
- 1100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp fish sauce
- 1 tsp sesame oil
- 140 g bok choy, thinly sliced
- 35 g canned bamboo shoots, drained
- fresh long red chilli, sliced, for garnishing (optional)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1484.9 kJ / 353.6 kcal
- Protides
- 21 g
- Glucides
- 30.9 g
- Lipides
- 15.5 g
- Graisses saturées
- 3.6 g
- Fibre
- 3.4 g
- Sodium
- 1591.9 mg
Recettes alternatives
Curry laksa
45min
Pad see ew
30min
Wonton wrappers
55min
Asian chicken noodle soup
1h 35 min
Pad Thai noodles with prawns
30min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Master stock chicken
1h 30min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Wonton Soup
1h
Prawn wontons
2h
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 Min
Wonton soup (pork)
45min