Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Wontons
- 1 garlic clove
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 spring onion/shallot, white part only
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves (optional)
- 1 sprig fresh coriander leaves, stems and roots, cut into thirds (see Tips)
- 120 g pork mince, broken into pieces
- 120 g peeled raw prawns
- 1 egg, separated
- 1 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 tbsp rice wine vinegar
- peanut oil, for greasing
- 20 - 30 wonton wrappers
Broth
- 20 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, white part only
- 1 tbsp peanut oil
- 1100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp fish sauce
- 1 tsp sesame oil
- 140 g bok choy, thinly sliced
- 35 g canned bamboo shoots, drained
- fresh long red chilli, sliced, for garnishing (optional)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1484.9 kJ / 353.6 kcal
- Protides
- 21 g
- Glucides
- 30.9 g
- Lipides
- 15.5 g
- Graisses saturées
- 3.6 g
- Fibre
- 3.4 g
- Sodium
- 1591.9 mg
Recettes alternatives
Curry laksa
45 min
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45 min
Beef buns
50 min
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Ais kepal gula melaka (shaved ice with palm sugar syrup)
20 min
Prawn wontons
2 Std.
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM5)
4h 20min
Wonton soup (pork)
45 min
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Goi muc (squid salad)
45 min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 godz.