Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Dipping sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g rice wine vinegar
- 1 tbsp sesame oil
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling dough
- 350 g water
- 215 g wheat starch (see Tips), plus extra for dusting
- 20 g potato starch
- 90 g tapioca starch
Filling
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 50 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 170 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 1 tbsp sesame oil
- 1 tbsp sake
- 1 tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and cooking
- 1 carrot (large), cut in 20 thin slices
- oil, for greasing
- 600 g water
- Infos nut.
- par 1 piece
- Calories
- 366.2 kJ / 87.2 kcal
- Protides
- 2.2 g
- Glucides
- 13.3 g
- Lipides
- 2.6 g
- Graisses saturées
- 0.4 g
- Fibre
- 0.9 g
- Sodium
- 432.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Japanese pumpkin dumplings in dashi broth (Matthew Kenney)
2h 10min
Cherry Blossom Steamed Dumplings
1 godz. 5 min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35 min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 Std.
Pork and prawn dumplings
55 min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 Std.
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30min
Cha gio (spring rolls)
55 min
Prawn Dumplings
1 Std. 15 Min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min