![Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2A4AAF00-0162-4541-AA4B-1D8C76C13A4C/Derivates/cbe0540d-994a-4b2e-b6c8-7994af661b2e.jpg)
Versions compatibles
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Soufflés
- 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 10 g panko breadcrumbs
- 15 g hazelnuts, without skin, toasted
- 60 g unsalted butter
- 90 g plain flour
- 340 g milk
- 4 eggs, room temperature and separated
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 20 g wholegrain mustard
- 20 g Worcestershire sauce (see Tips)
- 50 g goats cheese
- 1 pinch grated nutmeg
- salt, to taste
- freshly ground pepper, to taste
Asparagus sauce
- 30 g unsalted butter
- 1 eschalot, cut into pieces
- 80 g leek, cut into pieces
- 250 g water
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 bunches asparagus stalks only, trimmed and cut into pieces
- iced water, for cooling
- 200 g pouring (whipping) cream
- 20 g fresh baby spinach (see Tips)
- hazelnuts, without skin, toasted and roughly chopped, to serve
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2110.4 kJ / 502.5 kcal
- Protides
- 16.4 g
- Glucides
- 18.6 g
- Lipides
- 40.4 g
- Graisses saturées
- 22.6 g
- Fibre
- 2.5 g
- Sodium
- 560.9 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min
Traditional crème brûlée
25h
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 godz. 20 min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20min
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28 Std. 30 Min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40min
Orange liqueur zabaglione
15min
Cheese soufflés
30min
Lemon caper butter
10 min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2 godz. 20 min