Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Romesco sauce
- 1 red capsicum, deseeded and cut into quarters
- 1 fresh tomato, cut into halves
- ½ red onion, unpeeled
- 2 garlic cloves, unpeeled
- 50 g blanched almonds
- 1 slice day old bread, torn into pieces
- 1 tbsp sherry
- ¼ tsp ground smoked paprika
- 50 g olive oil
- 1 tbsp red wine vinegar
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 2 tsp dried chilli flakes
Meatballs
- 500 g topside beef or rump steak, cut into pieces (3 cm) and slightly frozen
- 250 g chorizo sausage, casing removed and cut into pieces
- ½ red onion (approx. 100 g)
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 slice day old bread, torn into pieces
- ¼ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp ground fennel seeds
- ¼ tsp ground smoked paprika
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 egg
- 1 tbsp olive oil, for greasing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1163 kJ / 277 kcal
- Protides
- 17 g
- Glucides
- 4.3 g
- Lipides
- 21.4 g
- Graisses saturées
- 5.5 g
- Fibre
- 2 g
- Sodium
- 357.7 mg
Recettes alternatives
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40min
Lamb kleftiko
4h
Keftethes (Greek meatballs)
40min
Beef tapenade crostini
1 Std. 40 Min
Glazed chicken with hasselback pumpkin
1h 35min
Twice-cooked pork belly with lentils
5 Std. 30 Min
Cranberry and Camembert stuffed chicken
45min
Peking-style duck pancakes
8h 50 phút
Yoghurt and jalapeño dressing
10 Min
Lamb with pumpkin and lentils
50min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Slow-cooked pulled pork with steamed buns
3h