Aardappelsoep met curry
TM6

Aardappelsoep met curry

4.8 (6 évaluations )

Ingrédients

Aardappelen schillen

  • 700 g bloemige aardappelen, ongeschild (passend in de opening van het mengbeker deksel)
  • 600 g water

Aardappelsoep met curry

  • 120 g uien, gehalveerd
  • 120 g wortelen, in stukken
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g olijfolie
  • 200 g baconblokjes (optionnel)
  • 1 el currypoeder
  • 800 g water
  • 2 tl groentebouillonpasta
    ou 2 tl kippenbouillonpasta
  • 1 gedroogd laurierblad
  • 1 el gedroogde marjolein
  • 3 pimentbessen (optionnel)
  • 1 el Dijon mosterd
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl zout
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 60 - 80 g room, min. 30% vet
    ou 80 - 100 g kokosmelk, uit blik
  • verse peterseliebladeren, grof gehakt, om te bestrooien
  • brood, in plakjes gesneden, om op te dienen (optionnel)
  • room, min. 30% vet, om te besprenkelen

Infos nut.
par 1 portie
Calories
1227.3 kJ / 293.4 kcal
Protides
4.9 g
Glucides
37.7 g
Lipides
14.7 g
Graisses saturées
5.2 g
Fibre
6.3 g
Sodium
674 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives