Kantonese gebakken rijst met garnalen
TM6

Kantonese gebakken rijst met garnalen

4.3 (7 évaluations )

Ingrédients

  • 250 g korte korrel rijst, japonica
  • 250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld, schoongemaakt, ontdarmd
    ou 250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld diepgevroren, ontdooid en drooggedept om te koken
  • 50 g groene erwten (vers of diepvries)
  • 50 g zoete maïskorrels, uit blik, uitgelekt
  • 370 g water, en iets meer om de rijst te dekken
  • 20 g lichte sojasaus
  • 10 g geroosterde sesamolie, en iets meer om te besprenkelen
  • 20 g oestersaus
  • 10 g rijstazijn
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl zout
  • lente-ui, gehakt, als afwerking

Infos nut.
par 1 portie
Calories
1791 kJ / 428.1 kcal
Protides
19 g
Glucides
74.4 g
Lipides
5 g
Graisses saturées
1 g
Fibre
1.3 g
Sodium
1678.3 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives