Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Deegballetjes
-
300
g broodjes
ou 300 g witbrood, oudbakken, in sneetjes gesneden (1 cm) - 5 takjes verse peterselie, alleen de blaadjes
- 80 g uien, gehalveerd
- 25 g boter, en meer voor het invetten
- 220 g melk
- 3 eieren
- ½ tl zout, volgens smaak
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
Rundergoulash met gestoomde deegballetjes
- 3 teentjes knoflook
- 450 g uien, in kwarten gesneden
-
30
g olie
ou 30 g geklaarde boter - 750 g rundvlees (om te stoven), in stukjes (2-3 cm) gesneden, drooggedept met keukenpapier
- 1 tl suiker
- 50 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 350 g gehakte tomaten, uit blik of vers
- 200 g rode wijn
- 2 el zoete paprikapoeder
- 1 tl zout, plus extra naar smaak
- ½ tl gemalen zwarte peper
-
½
tl gemalen karwij
ou ½ tl karwijzaad - 1 tl geraspte citroenschil
- 1 el verse marjolein
- 3 gedroogde laurierbladeren
- 5 jeneverbessen
-
1
snuifje gemalen kruidnagels
ou 2 kruidnagels - 300 g water
- 30 g meel
- 200 g paprika, rood en groen, in dunne reepjes
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2315 kJ / 553 kcal
- Protides
- 38 g
- Glucides
- 45 g
- Lipides
- 22 g
- Fibre
- 5.7 g
Recettes alternatives
Rundsstoofvlees met aardappelen
1 godz. 10 min
Kaascrackers
2 Std. 30 Min
Rundvlees Stroganoff
1h
Soep van rijst, aardappelen en peterselie
35 min
Multi-inzetbaar | Pulled pork in taco's / in loempia's / in salades
Pas d’évaluation
Kweeperentaart
Pas d’évaluation
Zuurkool
Pas d’évaluation
Kalkoenburgers
1 Std. 25 Min
Quiche met kip en peer
2h 40min
Glasmie met garnalen en knoflooksaus
1 godz. 15 min
Huzarensalade
25 min
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35 min