Versions compatibles
Indian kofta curry with broccoli rice
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 500 g broccoli, cut into florets (1-2 cm)
Koftas (meatballs)
- 120 g brown onion, cut into halves
- 2 bunches fresh coriander, cut into thirds, leaves, stalks and roots (approx. 120 g)
- 12 fresh mint leaves
- 1 fresh red chilli, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred
- 2 tsp ground coriander
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 1 egg
- 1 tbsp coconut flour
- 500 g lamb mince
Curry sauce
- 45 g ghee
- 3 cm piece fresh ginger
- 3 garlic cloves
- 120 g brown onion, cut into quarters
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- 3 tsp fenugreek seeds
- 1 tbsp garam masala
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tsp ground cumin
- 240 g natural yoghurt
- 50 g water
- 400 g tomato passata
- 2 tbsp pouring (whipping) cream or coconut cream
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2156.7 kJ / 513.5 kcal
- Protides
- 41.5 g
- Glucides
- 16.5 g
- Lipides
- 29.4 g
- Graisses saturées
- 14.9 g
- Fibre
- 13.4 g
- Sodium
- 745.1 mg
Recettes alternatives
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1h
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min
Korma spice blend
5min
Chicken korma with cashews
30min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1 Std. 5 Min
Layered lamb curry
1h
Lamb saag
1 Std. 30 Min
Tandoori paste
5min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min
Chicken tikka masala
1h 10min