Versions compatibles
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
ABC Soup
- 1000 g boiling water
- 250 - 350 g pork ribs
- 1000 g cold water
- 150 g potato, peeled and cut into pieces (5 cm)
- 100 g carrot, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 1 tomato, cut into quarters and deseeded
- 100 g brown onion, cut into eighths
- 1 sweet corn cob, cut into pieces (2-3 cm)
- 20 g small dried anchovies (optional - see Tips)
- 60 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 1 tsp salt, to taste
Steamed fish and garnishes
- 500 g whole fish, gutted and cleaned (see Tips)
- 3 cm piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices, plus an extra 1-2 cm piece peeled and cut into julienne, for garnishing
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 2 tsp Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 2 tbsp soy sauce
- ½ - 1 tsp sesame oil
- red chilli oil, to taste (optional), for serving
- 3 - 4 tbsp fermented black beans (optional - see Tips), for serving
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 713.2 kJ / 169.6 kcal
- Protides
- 47.9 g
- Glucides
- 18.2 g
- Lipides
- 25.7 g
- Graisses saturées
- 9.3 g
- Fibre
- 6 g
- Sodium
- 1702 mg
Recettes alternatives
Hakka Yam Abacus
20 Min
Chicken porridge with century egg
30min
Mapo tofu
15 Min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1 Std. 20 Min
Teochew Seafood Porridge
45min
Chao qing cai (Chinese greens)
10 Min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15 Min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Teochew rice porridge with sweet potato
30min