Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham
TM6 TM5 TM31

Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham

4.0 (2 évaluations )

Ingrédients

Deeg

  • 25 g koolzaadolie, en iets meer om in te vetten
  • 250 g karnemelk
  • 1 snuifje suiker
  • 10 g verse gist
  • 375 g witte speltbloem, en iets meer om te bestuiven
  • 1 tl zout

Kruidensaus

  • 50 g gepelde amandelen
  • 3 stukken citroenschil (1 x 4 cm)
  • 40 g verse kervel, geplukt, met de fijne stelen
  • 3 - 4 snuifjes zout
  • 2 - 3 snuifjes espelette peper
    ou 2 - 3 snuifjes gemalen cayennepeper
  • 100 g water
  • 1 takje waterkers, bladeren geplukt
  • 3 el verse bieslook, in kleine stukken

Beleg en afwerking

  • 200 g zure room, 20% vet
  • ½ tl zout
  • 2 snuifjes gemalen peper
  • 2 el koolzaadolie
  • 650 g witte asperges, (750 g brutogewicht), geschild, staafjes in schuine plakjes (3 mm), koppen (5 cm) in de lengte doormidden gesneden
  • 200 g gekookte ham, dunne plakjes in reepjes gesneden

Infos nut.
par 1 portie
Calories
3309 kJ / 790 kcal
Protides
34 g
Glucides
79 g
Lipides
34 g

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives