Versions compatibles
Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Caribische stoofschotel
-
800
g lamsschouder, ontbeend (zie variatie), in stukken (3-4 cm)
ou 800 g lamsstoofvlees, ontbeend, in stukken (3-4 cm) - 50 g sinaasappelsap, vers geperst (1 sinaasappel)
- 20 g citroensap, vers geperst (½ citroen)
- 60 g Worcestersaus
- 3 teentjes knoflook
- 150 g uien, gehalveerd
- 180 g selderstengels, in stukken
- 2 - 4 takjes verse koriander
- 2 - 3 snuifjes gedroogde oregano
-
2
verse laurierbladeren
ou 1 gedroogd laurierblad - 1 - 1 ½ tl cayennepeper, gemalen
- 25 g olie
-
20
g grof rietsuiker
ou 20 g bruine suiker - 50 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 1 ½ tl zout
- 450 g water
Kopjes van gestoomde rijst
- 160 g basmatirijst
- 400 g water
- 4 snuifjes zout
-
4
tl olie
ou 4 tl boter
- Infos nut.
- par 1 porties
- Calories
- 2438 kJ / 581 kcal
- Protides
- 45 g
- Glucides
- 45 g
- Lipides
- 23 g
- Fibre
- 3.9 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Rundsstoofvlees met aardappelen
1 godz. 10 min
Artisjokken met citroen-knoflookboter
1h
Duitse brunch
1 godz. 15 min
Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika
1 godz. 10 min
Aardappelgoulash op twee manieren - veganistisch en met vlees
Pas d’évaluation
Appelpunch
30min
Snel vruchtenijs
10 Min
Beef laab
1h 5min
Champignontaart
Pas d’évaluation
Groene bron
10 Min
Vis en aardappelen met tomatensaus
50min
Varkensbuik met noedels en barbecuesaus
Pas d’évaluation