Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Tzatziki dip
- 1 Lebanese cucumber, unpeeled, sliced lengthways and deseeded
- ¼ tsp salt
- 1 garlic clove
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 300 g Greek yoghurt (see Tips)
- lemon juice, to taste
- 30 g olive oil
- 1 pinch ground black pepper
Pita bread
- 200 g rice flour (see Tips)
- 150 g brown rice flour (see Tips)
- 100 g potato starch
- 60 g arrowroot flour
- 3 tsp xanthan gum
- 1 ½ tsp salt
- 500 g warm water
- 2 ½ tsp dried instant yeast
- 2 tsp pure maple syrup
- 2 tbsp vegetable oil, plus extra for drizzling
- 2 tbsp psyllium husk (see Tips)
Lamb kleftiko
- 750 g boneless lamb shoulder
- 1 tbsp olive oil
- ½ lemon, juice only (approx. 20 g)
- 2 tbsp white wine
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp sumac (optional)
- 4 garlic cloves, unpeeled and crushed
- 2500 g water
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2359.6 kJ / 561.8 kcal
- Protides
- 23.8 g
- Glucides
- 52.9 g
- Lipides
- 25.3 g
- Graisses saturées
- 7 g
- Fibre
- 4.9 g
- Sodium
- 756.5 mg
Recettes alternatives
Greek lamb rolls with yoghurt dressing
40 Min
Slow cooked Mexican beef
1h 30min
Spiced lamb pie
40 Min
Spiced lamb roast
29hod. 50min
Lamb and feta meatballs
30 min.
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash (MEATER+®)
1 Std. 15 Min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5min
Beef tapenade crostini
1h 40min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1 Std. 15 Min
Meatballs with Romesco sauce
1h 40min
Layered lamb curry
1 Std.
Slow-cooked pulled pork with steamed buns
3h