![Three-bean shepherd's pie Three-bean shepherd's pie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7FD76FD8-2BAD-48CA-AE60-EBC86FB42139/Derivates/49DCF50A-AF6D-4CE7-98B9-2036242D224D.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 80 g dried chickpeas
- 80 g dried borlotti beans
- 80 g dried kidney beans
- 1000 g water
Vegetable filling
- 130 g water
- 20 g dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 2 garlic cloves
- ⅛ tsp asafoetida (optional - see Tips)
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 20 g unsalted butter
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 170 g tomatoes, cut into halves
- 200 g zucchini, trimmed and cut into quarters
- 70 g celery stalks, cut into quarters
- 150 g potatoes, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 120 g carrot, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 tsp dried thyme
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 60 g red wine
- 50 g tomato paste
- 100 g fresh field mushrooms, cut into slices (5 mm)
Sweet potato topping
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 250 g full cream milk
- ⅛ tsp sea salt, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
- 1000 g sweet potato, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 30 g unsalted butter
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1639.7 kJ / 390.3 kcal
- Protides
- 16.8 g
- Glucides
- 45.3 g
- Lipides
- 12 g
- Graisses saturées
- 7.1 g
- Fibre
- 15 g
- Sodium
- 943.7 mg
Recettes alternatives
Sweet potato lasagne
1h 20min
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Tempeh bolognaise
30min
Vegetarian chilli
35min
Lentil bolognese
30min
Harvest nut roast with gravy
1 Std. 30 Min
Hearty lentil chilli
50min
Pulse and pumpkin curry
30min
Vegan walnut and black bean burger
4hod. 40min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Potato and green pea curry
50min