Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 120 g de raisins secs
- 10 g de rhum
- 200 g de lait demi-écrémé
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 120 g de beurre doux, coupé en morceaux, ert un peu pour le moule
- 650 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 10 amandes émondées
- 50 g de sucre glace maison, pour la finition
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1361 kJ / 322 kcal
- Protein
- 6.8 g
- Carbohydrates
- 51.9 g
- Fat
- 9.4 g
In Collections
Alternative recipes
Butterbredele
2 Std. 30 Min
Kouglof alsacien
4 Std. 20 Min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 Std. 45 Min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min
Spritzbredele
25 Min
Kouglof
3 Std. 20 Min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3 Std.
Spätzles aux girolles
50 Min
Streusel
2 Std.
Manneles
1 Std. 30 Min
Tartelettes aux quetsches
45 Min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 Std. 10 Min