Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La crème pâtissière
- 500 g de lait
- 50 g de farine de blé
- 2 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 5 pincées de vanille en poudre
- 10 g de sucre vanillé maison
- 70 g de sucre en poudre
- 15 g de beurre doux, en morceaux
La pâte briochée
- 75 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé, type 55
- 1 pincée de sel
- 25 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de beurre demi-sel, ramolli
- farine de blé, pour fariner
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1407.1 kJ / 336.3 kcal
- Protein
- 10.2 g
- Carbohydrates
- 46.7 g
- Fat
- 12.2 g
- Saturated Fat
- 6.7 g
- Fibre
- 1.7 g
- Sodium
- 124.6 mg
In Collections
Alternative recipes
Tarte briochée aux abricots
3h 10min
Minigratin aux mirabelles, ricotta et amandes
45 min
Brioche suisse chocolat-speculoos
3h 35min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Escargots à la pistache
21h
Gâche vendéenne
12h 55 min.
Tarte au sucre
3 Std. 50 Min
Brioche feuilletée tressée
17hod. 45min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Tarte au sucre
4小时
Tarte au libouli
2 Std. 45 Min