Devices & Accessories
Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip
Prep. 45 min
Total 4 h 30 min
6 porties
Ingredients
Pikante saus
-
rode paprika's heel (ongeveer 300 g elk), zonder zaadjes, in stukken2
-
ui gehalveerd1
-
knoflookteentjes3
-
olijfolie40 g
-
Spaanse pepers, gedroogd (bijv. Vogeloog pepers)2 - 3
-
verse rozemarijn alleen de naaldjes10 g
-
currypoeder1 tl
-
vers geperst citroensap10 g
-
honing40 g
-
zout1 tl
-
gemalen zwarte peper2 - 3 snuifjes
-
kip (ongeveer 1200-1500 g)1
Aardappelen
-
aardappelen klein, ongeschild, schoongemaakt500 g
-
verse dille grof gehakt10 g
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukken30 g
-
zout2 - 3 snuifjes
Korianderdip
-
verse korianderbladeren10 g
-
knoflookteentje1
-
mayonaise50 g
-
Griekse yoghurt50 g
-
vers geperst citroensap20 g
-
zout2 - 3 snuifjes
-
gemalen zwarte peper2 - 3 snuifjes
Grillen en montage
-
vers korianderblad voor de garnering
Difficulty
easy
Nutrition per 1 portie
Sodium
796.8 mg
Protein
46 g
Calories
3003.3 kJ /
717.8 kcal
Fat
45.4 g
Fibre
4.4 g
Saturated Fat
13.3 g
Carbohydrates
30.4 g
Like what you see?
This recipe and more than 100 000 others are waiting for you!
Sign up for free More informationAlso featured in
Tijd om te grillen!
5 Recipes
Benelux
Benelux
You might also like...
Fruitschotel met citroen-honingdressing
Pas d’évaluation
Tumis Buncis
Pas d’évaluation
Batch-koken: Warme Groentesalade. Spaghetti met Tomaat en Champignons. Kip met Rijst en Pepersaus.
Pas d’évaluation
Zalm en koolsla broodbeleg
15min
Bouillabaisse
Pas d’évaluation
Glutenvrije pompoentaart met chocolade en noten
Pas d’évaluation
Forel in Parmezaan-macadamia korst met rode bietensalade
Pas d’évaluation
Kip in adobo saus met puree van bakbananen
Pas d’évaluation
Lamscurry met kikkererwten en boerenkool
16h 50min
Boemkool buffalo hapjes
35min
Krokant gebraad met moutbiersaus
2h 40min
Sushi tacos
1h