Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le caramel au beurre salé (la veille)
- 250 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
La crème anglaise
- 600 g de lait
- 8 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille
La glace aux palets bretons
- 180 g de biscuits types palets bretons
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
Le jour même
- 50 g de sucre en poudre
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 2716.8 kJ / 649.3 kcal
- Protein
- 7.6 g
- Carbohydrates
- 66 g
- Fat
- 40.7 g
- Saturated Fat
- 23.2 g
- Fibre
- 0.3 g
- Sodium
- 277.5 mg
In Collections
Alternative recipes
Spaghetti de courgette sauce bolognaise
40 min
Croque-Monsieur portugais (francesinha)
1 godz.
Tarte au chocolat et confiture de lait
4 Std. 55 Min
Crumpets (UK)
3h
Cocktail Bellini
5min
Chocolats de Noël
1 godz.
ATELIER menu 1
1 godz.
Pannacotta façon cappuccino
4h 30min
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Kouign-amann
4小时
Gnocchi de pommes de terre (sans œuf)
1sa 40 dk
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2h 15min