![MENU - Gnocchi in pompoensaus, boerenkool en kikkererwten salade, gedroogde vruchtencake MENU - Gnocchi in pompoensaus, boerenkool en kikkererwten salade, gedroogde vruchtencake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bb646e3c9b3ab3a37dedb6bbdf6c01c3/Derivates/5f44a36c470b3a469b611900f9bd4ae925edd428.jpg)
Compatible versions
MENU - Gnocchi in pompoensaus, boerenkool en kikkererwten salade, gedroogde vruchtencake
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Gedroogde vruchtencake
- 500 - 600 g witte kikkererwten, uit blik, uitgelekt en gespoeld
-
30
g zonnebloempitten
or 30 g pompoenpitten - 1 el olijfolie
- 1 tl paprika, gerookt, gemalen
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl kurkuma, gedroogd, gemalen
- ½ tl zout
- 70 gram boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), zacht, in stukjes, plus extra om in te vetten
- 100 g suiker
- 2 eieren
- 300 gram patisserie bloem, plus extra om te bestrooien
- 150 g karnemelk
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl bicarbonaat van sodium
- 180 g droog fruit en noten mix (bijv. veenbessen, vijgen, rozijnen, amandelen, hazelnoten...), grof gehakt
- 1 tl vanille-extract, natuurlijk
- 1 - 2 snuifjes zout
Gnocchi in pompoensaus
- 50 g Parmezaanse kaas, in stukjes gesneden
- 60 g sjalotten, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook
- 30 g olijfolie
- 500 g pompoen vlees, in stukjes gesneden (ca. 2 cm) (zie tip)
- 20 g tomatenpuree
- 1 tl currypoeder
- 300 g water
-
1
el groentebouillonpasta
or 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 tl tijm, gedroogd
- ½ - 1 tl zout
- ¼ tl zwarte peper, gemalen
- 800 g gnocchi, voorgekookt
Boerenkool en kikkererwten salade
- 80 g boerenkool, harde delen verwijderd, in stukken
- 100 - 120 g appels (alle soorten), schoon, klokhuis verwijderd, ongeschild, in stukken
- 1 wortel, in stukjes gesneden
- 20 g Dijon mosterd
- 60 g olijfolie
- 20 g vers geperst citroensap
- 15 g honing (optional)
- 1 tl zout
- 1 - 2 el cranberry, gedroogd
Montage
- gedroogde chilivlokken, om te bestrooien (optional)
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 4385 kJ / 1048 kcal
- Protein
- 26.3 g
- Carbohydrates
- 145.2 g
- Fat
- 41.6 g
- Saturated Fat
- 11.7 g
- Fibre
- 12.7 g
- Sodium
- 1860.7 mg
In Collections
Alternative recipes
Vegetarische chili
Brak ocen
Shakshuka
50 Min
Crème brulée met champagne en biscuits rose de Reims
Brak ocen
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Zoetzure tempé
Brak ocen
Ravioli van sternoten met champagnesaus
1h 30min
Gele paprika shakshuka met avocado
25 Min
Warme spruitjessalade met mango, avocado en gepocheerde eieren
55 min
Gebraden kruiden-sinaas kip en basmati rijst met rozijnen
1h
Paella met kidneybonen
55 min
Roze ontbijtbowl met rode bessen
15 min
Japanse stijl yaki udon met gehakt
30min