![Op Griekse wijze gebakken vis met bulgur Op Griekse wijze gebakken vis met bulgur](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e4c4e8e4-af13-479b-bbfb-e9fb06e62585/Derivates/d6f16df1-a524-4662-9ca7-8eff9fb64bec.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
-
800
g kabeljauwfilet, in 4 stukken gesneden
or 800 g heilbotfilet, zonder vel, zonder graten, in 4 stukken gesneden - 2 tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 1 citroen, enkel het sap
- 50 g verse peterseliebladeren
- 40 g olijfolie
- 300 g uien, in plakjes (1 cm)
- 2 teentjes knoflook
- 400 g gehakte tomaten, uit blik
- 50 g witte wijn
- 1 tl zoete paprikapoeder
- 2 snuifjes gemalen kaneel
- 1 el tomatenpuree
- ½ tl gemalen zwarte peper, naar eigen smaak
- 50 g zwarte olijven, ontpit, gehalveerd
- 200 g bulgur, medium grof (kooktijd ± 20 min.)
- 400 g water
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 2141.4 kJ / 511.8 kcal
- Protein
- 44.5 g
- Carbohydrates
- 53.7 g
- Fat
- 13.9 g
- Saturated Fat
- 1.9 g
- Fibre
- 10.5 g
- Sodium
- 1399.1 mg
In Collections
Alternative recipes
Gebakken varkenskarbonade-rijst, Hong Kong-stijl
1h 30 min
Latkes (aardappelkoekjes)
45 min
Aardappelsoep met curry
35 min
Gebakkrans met geroosterde groenten
1h 40 min
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
1h
Aardappel pannenkoeken
45 min
Griekse varkensstoofpot
45 min
Slasapje
Keine Bewertungen
Mediterrane kippenvleugels met kruiden-sinaas rijst
Keine Bewertungen
Kip met rode paprika
1 godz. 5 min
Gemarineerde paprika's
Keine Bewertungen
Mediterrane visschotel
1h 30 min