Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le moule
- ½ c. à soupe de beurre pour graisser
La pâte
- 220 de farine blanche
- 85 de beurre, en cubes (2 cm)
- 60 d'eau
- ½ c. à café de sel
La garniture et la liaison
- 50 g d'amandes, entières, décortiquées
- 600 g d'abricots, coupés en quatre
- ½ gousse de vanille
- 50 g de sucre
- 200 g de crème fraîche
- 100 g de lait
- 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 3116 kJ / 746 kcal
- Protein
- 13.1 g
- Carbohydrates
- 73 g
- Fat
- 43 g
Alternative recipes
Tarte aux pruneaux (2 portions)
55 min
Tarte à la rhubarbe
55 min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Tarte aux pommes
1h 15min
Cake au citron
1sa 5 dk
Gratin de courgettes
1h 10min
Quiche poireaux-lard
1h
Biscuits aux amandes
40min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Gâteau aux carottes
1h 10min
Tarte aux pommes
1h 15min
Gâteau aux carottes argovien
2 godz.