Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le moule
- ½ c. à soupe de beurre pour graisser
La pâte
- 220 de farine blanche
- 85 de beurre, en cubes (2 cm)
- 60 d'eau
- ½ c. à café de sel
La garniture et la liaison
- 50 g d'amandes, entières, décortiquées
- 600 g d'abricots, coupés en quatre
- ½ gousse de vanille
- 50 g de sucre
- 200 g de crème fraîche
- 100 g de lait
- 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 3116 kJ / 746 kcal
- Protein
- 13.1 g
- Carbohydrates
- 73 g
- Fat
- 43 g
Alternative recipes
Cake au citron
1h 5min
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min
Cake imbibé au citron
1 Std. 30 Min
Gâteau à la crème
45 Min
Riz Casimir
45 Min
Tarte aux pruneaux (2 portions)
55min
Tarte aux pommes
1 Std. 15 Min
Tarte au vin cuit
45 Min
Tarte à la rhubarbe
55min
Tarte aux épinards
55min
Cake à l’orange imbibé
1 Std. 30 Min
Cake aux baies
1 Std. 15 Min