![Pain d'épice lucernois Pain d'épice lucernois](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F0894B83-CFFC-423E-A23F-AACE37559F7E/Derivates/57f6abb7-9f42-4d14-b177-72335eb3f1c6.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 c. à soupe de beurre
- 250 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 150 g de lait
- 160 g de concentré de jus de poire
- 150 g de sucre brut
- 1 c. à soupe d'épices pour pain d'épices
- 1 c. à café de bicarbonate de soude
- 400 g de farine bise
- Nutrition
- per 1 morceau/part
- Calories
- 1865 kJ / 447 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 69 g
- Fat
- 14 g
Alternative recipes
Tourte de Linz suisse
1 Std. 30 Min
Milanais
3h
Spätzlis au fromage
1 Std. 10 Min
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Tresse russe aux canneberges
3h
Crêtes de coq
24 Std.
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Pain paysan
3h
Polenta tessinoise
45 Min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Risotto aux bolets et au brie
35 Min
Cake imbibé au citron
1 Std. 30 Min