Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Sauce au caramel salé
- 250 g de sucre
- 200 g de crème, min. 30% M.G.
- 1030 g d'eau
- 30 g de beurre non salé, froid et autant que possible en une seule pièce (env. 60 x 40 x 10 mm)
- 1 c. à café de jus de citron
- 1 c. à café de sel
- 50 g de vinaigre
Glace
- ½ gousse de vanille
- 600 g de lait entier
- 200 g de crème, min. 30% M.G.
- 30 g de sucre
- 6 jaunes d'oeufs
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 2034 kJ / 486 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 40 g
- Fat
- 33 g
- Fibre
- 0 g
Alternative recipes
Meringues fantômes
12 Std. 25 Min
Sauce béarnaise
20 min
Glace à la vanille
12 Std.
Génoise
1 godz. 50 min
Mousse au chocolat
3 godz. 20 min
Mousse glacée aux fruits rouges
10 min
Glace au chocolat
12 Std.
Glace aux fruits
5 Min
Sorbet aux fruits
10 min
Baguette
3 godz. 45 min
Mayonnaise
5 Min
Mousse au chocolat glacée
No ratings