Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le biscuit
- 250 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 80 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 150 g de jaunes d'œufs (7-8 jaunes d'œufs)
- 200 g de sucre en poudre
- 3 c. à café de levure chimique (1 sachet et demi)
- 150 g d'amandes en poudre
- 60 g de rhum
Le glaçage
- 1 blanc d'œuf
- 275 g de sucre glace
- 60 g de rhum
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2367 kJ / 563.1 kcal
- Protein
- 6.7 g
- Carbohydrates
- 54.4 g
- Fat
- 33.6 g
- Fibre
- 2.5 g
In Collections
Alternative recipes
Far breton aux pruneaux
1 Std. 10 Min
Cobbler aux pommes
1 Std. 40 Min
Gâteau nantais et glace au rhum
13 Std. 15 Min
Far breton aux pruneaux
2 Std.
Fondant au chocolat de La Baule
13 Std.
Gâteau breton aux pruneaux
12h
Tarta a las tres leches (Gâteau aux 3 laits)
2 godz. 55 min
Broyé du poitou
2 Std.
Broyé du Poitou
1 Std. 15 Min
Gâteau de rêve danois
1 Std.
Far aux pruneaux
1 Std. 35 Min
Gâteau nantais
1 Std.