![Scampis met tomaat, saffraan en ansjovissaus Scampis met tomaat, saffraan en ansjovissaus](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/229830.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g rode paprika, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 20 g olijfolie
- 100 g droge witte wijn
- 1 snuifje saffraan draadjes
- 2 ansjovisfilets, in olie
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 24 rauwe scampis, gepeld
- 1 snuifje zeezout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 1 snuifje suiker
Presentatie
- 2 komkommers, zaadjes verwijderd en in blokjes
- 4 el verse bieslook, fijn gesneden
- 1 citroen, in 6 partjes
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 435 kJ / 104 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 11 g
- Fat
- 4 g
- Fibre
- 3 g
In Collections
Alternative recipes
Kalkoenrollade met spek en eekhoorntjesbrood saus
50min
Millefeuille van aubergine met yoghurt-mosterdsaus
40min
Kipfricassee
No ratings
Vis en aardappelen met tomatensaus
50min
Mosselen in kruidige tomatensaus
45min
Ananaspakketjes
1h
Mosselen in romige witte wijnsaus
45min
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25min
Balletjes in Spaanse saus
55min
Aardappel- en groentenpuree
40min
Vleesballetjes met tomatensaus
45min
Sabayon (Zabaglione)
15min