Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La ganache au chocolat (la veille)
- 300 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 300 g de crème liquide 35% m.g.
La pâte (le jour même)
- 150 g sucre en poudre
- 75 g de beurre mou, en morceaux
- 75 g d'huile végétale
- 190 g de farine de blé
- 30 g de cacao en poudre non sucré
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 3 œufs
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1877.1 kJ / 448.7 kcal
- Protein
- 5.7 g
- Carbohydrates
- 39.7 g
- Fat
- 29.7 g
- Fibre
- 2.5 g
In Collections
Alternative recipes
Cupcake chocorange
50 min
Layer cake façon tiramisu
1 godz. 15 min
Cupcakes en sapin
1 godz.
Cupcakes à la vanille
12 Std.
Cupcakes arc-en-ciel
1 godz.
Layer cake
1h 45min
Cupcakes à la framboise
1 godz.
Cupcakes rouge
1 godz.
Cupcakes chocolat-cacahuète
50 min
Cupcakes à la vanille
1 godz.
Cupcake aux myrtilles
1 Std. 55 Min
Cupcakes de la Saint-Valentin
50 min