Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La crème frangipane
- 250 g de lait
- 4 œufs
- 30 g de fécule de maïs, et un peu pour le sucre glace
- 150 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 150 g d'amandes en poudre
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre demi-sel, préalablement congelé en morceaux
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- 1 c. à café de sel
- 1 œuf, battu avec 1 pincée de sel
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 3038.2 kJ / 732.2 kcal
- Protein
- 12.7 g
- Carbohydrates
- 35.2 g
- Fat
- 60.2 g
- Fibre
- 3.8 g
In Collections
Alternative recipes
Dacquoise
40 min
Crème pâtissière
15min
Galette des Rois à la frangipane
2 godz.
Pain aux figues
4h
Galette des rois à la crème d'amande
1 Std. 15 Min
Crème d'amande
10 Min
Galette à la crème d'amande
1 godz. 20 min
Miroir à la framboise
15min
Flan pâtissier
4h 25min
Eclairs comme un Paris-Brest
1 Std. 40 Min
Fraisier
12 godz. 45 min
Mille-feuille pomme-safran
3 godz. 15 min