Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Les blancs en neige
- 30 g de sucre en poudre
- 6 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
La crème anglaise
- 6 jaunes d'œufs
- 70 g de sucre en poudre
- 15 g de sucre vanillé maison
- 450 g de lait demi-écrémé
Le montage
- 30 g de caramel liquide
-
25
g de pistaches, décortiquées et non salées, concassées ou effilées,
or 25 g de copeaux de chocolat
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1008 kJ / 240 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 27 g
- Fat
- 10 g
- Fibre
- 1 g
Alternative recipes
Gougères
45 Min
Iles flottantes aux carambars
1 Std. 20 Min
Foie gras de canard
72hod.
Crème anglaise
10 dk
Œufs à la neige et aux pralines roses
2 godz. 30 min
Meringue classique
3h 25min
Iles flottantes
1hod.
Flan pâtissier
4h 25min
Ile flottante printanière et son cœur au trésor (Zone 4)
1 godz. 45 min
Mousse au chocolat croustillante
2 Std.
Iles flottantes au chocolat
1 Std. 30 Min
Pannacotta au foie gras, compotée pomme-betterave aux épices
12 Std.