Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte
- 100 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 1 œuf
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 pincée de sel
La garniture
- 100 g de beurre doux
- 2 œufs
- 120 g d'amandes en poudre
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de rhum
- 1000 g d'abricots frais, coupés en deux et dénoyautés
- 125 g d'amandes effilées
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2925 kJ / 700 kcal
- Protein
- 13.8 g
- Carbohydrates
- 66.4 g
- Fat
- 42 g
- Fibre
- 6.5 g
In Collections
Alternative recipes
Tarte poire-chocolat
55min
Carrés gourmands aux abricots
3sa
Tarte amandine aux cerises
2 godz. 30 min
Tarte amandine aux mirabelles
1sa 30 dk
Clafoutis aux abricots
55min
Tarte aux fraises
4h
Tartelettes amandines aux figues
1sa 30 dk
Tarte abricot-framboise
1h 15 min
Tarte crumble aux abricots
1hod. 40min
Moelleux renversé aux pêches
1 godz. 5 min
Gratin de poire aux amandes
45 min
Moelleux aux pommes
50 min