Koude zomergerechten om van te genieten

De zomer is er eindelijk! Bent u er klaar voor om te genieten van zon, zee, vakantie, sterrenhemels, nieuwe avonturen en vrienden? Maak de zomer in de keuken leuk en smakelijk: met veel verse en snelle recepten op Cookidoo®, is uw zomerse eten vol smaak.

Koude gerechten om vooraf klaar te maken

Ontspan en geniet van een licht, smakelijk gerecht in de zon of bij een zwoele avondbries, en vier vakantie in uw eigen achtertuin. Geniet als voorbereiding op uw welverdiende strand- of bergvakantie van verse zomerrecepten op Cookidoo®. Recepten als Kipspiesjes zijn eenvoudig: serveer er een smakelijke salade bij voor een licht diner. Veel recepten die normaal warm geserveerd worden kunnen ook koud worden gegeten, zoals frittata, quiche of pilav met rijst.

Dipsaus maakt het speciaal

Een eenvoudige dipsaus tilt gerechten naar een hoger niveau. Zo kunnen bijvoorbeeld deze Viskoekjes Thaise stijl warm of koud worden geserveerd, met een dipsaus. Of serveer koud gekookte garnalen met een cocktailsaus en een knapperig broodje. Een van de eenvoudigste manieren om gevarieerde dipsauzen te maken is te beginnen met een basissaus en smaken toe te voegen.

Mayonaise maakt een gerecht bijzonder

Mayonaise is een van de beste basissen voor het maken van smaakvolle verse dipsauzen. Het maken van deze mayonaise in de Thermomix® gaat eenvoudig en snel, en het werkt altijd. Creëer een voorraad en wees creatief bij het toevoegen van smaken.

• Pesto-mayonaise: roer een eetlepel met de Thermomix® gemaakte Basilicumpesto erdoor om een pastasalade te maken.

• Barbecuemayonaise: roer een eetlepel barbecuesaus erdoor. • Cocktail- of frituursaus: meng een half deel mayonaise en een half deel tomatatenketchup voor een supersnelle saus bij vis en gebakken aardappels.

• Curry-dressing: roer een eetlepel currysaus in mayonaise voor een currydressing bij koude kip.

Meer ideeën…

U vindt nog meer ideeën in Cookidoo®. Zoek naar koude soepen, zoals gazpacho of vichyssoise, verse loempia’s, koude Aziatische noedels, of sushi… Geniet van de zomer! Met de Thermomix® in de keuken zijn uw lichte en verse zomergerechten in enkele minuten klaar, zodat u tijd overhoudt voor ontspanning en… het inpakken van uw koffers!

Koude gerechten op Cookidoo®