De lekkerste recepten met wortelgroenten

Tijdens deze langere, donkere, kille maanden verlangen we van nature naar robuuster, rustieker voedsel. Wortelgewassen gedijen goed bij koud weer, veilig verborgen onder de grond, beschermd tegen de ruwe elementen erboven.

Van pompoen tot rode biet, deze superfoods zitten boordevol vitamines en voedingsstoffen, die allemaal bijzonder belangrijk zijn in onze voeding tijdens de herfst en winter. Bevredigend en eenvoudig in zowel hartige als zoete gerechten, zijn deze levendige en smaakvolle wortelgroenten bovendien vezelrijk, vetarm en net zo gezond als hartig.

Geweldige manieren om te genieten van wortelgroenten

Geroosterd, gekookt, gemixt, geroerbakt, met curry bereid, geraspt en zelfs geperst, deze veelzijdige groenten vullen de troostende herfst recepten perfect aan. Romig of kruidig, rokerig of zoet, er zijn geen grenzen aan het ontdekken van de bedwelmende hoogten van het eenvoudige wortelgewas met Thermomix®.

Probeer voor een hartverwarmend bijgerecht iets nieuws zoals onze gevulde pompoen.

Zorg ervoor dat een doordeweekse maaltijd minder werk wordt door al uw wortelgroenten in een diepe schaal te doen, kruiden toe te voegen en met olie te besprenkelen. Het roosteren van wortelgroenten in de oven brengt de smaak echt naar voren, maximaliseert de ovenruimte en bespaart op afwassen. Wortelgroenten zijn ook het perfecte ingrediënt voor een quinoasalade of verleidelijke stoofpot.

Het is nooit te vroeg om kleine kinderen kennis te laten maken met de eerste smaak van lekkere zachte, romige groenten. Aardappelen en groenten zorgen voor een voedzame aardappel- en groentenpuree. Omdat u precies weet wat er in hun maaltijden zit, hoeft u zich geen zorgen te maken over verborgen nare stoffen.

Wees creatief met groenteschillen

Laat de schil zitten op wortelgroenten voor een rustieke presentatie, om van meer vezels te genieten, om tijd te besparen en om voedselverspilling te minimaliseren.

Als u de groenten moet schillen, gebruik de schillen dan in zelfgemaakte bouillon, soepen, groentechips, gebakken gerechten of als garnering.

Maak deze herfst gebruik van heerlijke wortelgroenten.

Geniet van de herfst!