Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 130 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 70 g Weißwein
- ½ TL Backpulver
- 1 Prise Salz
-
1
Päckchen Vanillezucker
of 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht - 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Eidotter
- 700 g Äpfel (z. B. Boskop, Elstar), geschält, geviertelt und entkernt
- 50 g Rosinen
- 50 g Feinkristallzucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 30 g Zitronensaft
- 1 Eiklar
- 2 - 3 EL Mandeln, gehobelt
- Staubzucker, zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stücke
- Calorieën
- 1721 kJ / 411 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 17 g
- Vezels
- 3.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Marillenstrudel
1h 45min
Heidelbeerschnecken
2 Std. 30 Min
Schwarzes Osterschaf
2 Std. 15 Min
Marillen-Himbeer-Zupfkuchen
2 godz. 50 min
Erdbeer-Tiramisu
3h
Obstkuchen
1sa
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 Std. 40 Min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 Std. 30 Min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 Std. 35 Min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min