Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Polenta
- 30 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 750 g Wasser
- 15 g Butter
-
1
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
of 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 150 g Polenta-Grieß (Maisgrieß)
Letscho
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 35 g Rapsöl
- 30 g Tomatenmark
- ½ TL Paprikapulver, rosenscharf
- 120 g Wasser
- 500 g rote, grüne und gelbe Paprikaschoten, in Stücken
-
½
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
of 1 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht -
300
g Cocktailtomaten, geviertelt
of 300 g stückige Tomaten (Dose) - ¼ TL Zucker
- ½ TL Salz
- 3 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Basilikum, getrocknet
Fertigstellung der Polenta
- 20 g Butterschmalz zum Braten
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2241 kJ / 536 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 91 g
- Vetten
- 23 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 33.6 g
- Natrium
- 476 mg
Alternatieve recepten
Spinat-Topfen-Nockerl mit Bergkräuterbutter
45 Min
Tomaten-Paprika-Pisto als Gemüseergänzung zu Parmesan-Polenta-Rauten
1 Std. 15 Min
Sterzwurst (Polentarolle)
8 Std. 45 Min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Mohnnudeln
1ωρ. 30 λεπτ.
Tiroler Knödel mit Linsen
50 Min
Parmesan-Polenta-Rauten als Beilage zu Tomaten-Paprika-Pisto
45 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1h 25min
Gebratene Kräuterpolenta auf Ratatouille (vegan)
1 Std.
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1h 5 min