Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 600 g di farina tipo 0
- 30 g di lievito di birra fresco
- 70 g di zucchero
- 300 g di latte intero tiepido
- 150 g di fichi secchi a metà
- 80 g di Rum
- 50 g di arancia candita
- 50 g di cedro candito
- 2 uova
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 100 g di uvetta sultanina, ammollata per 10 minuti in acqua tiepida e strizzata
- 50 g di pinoli
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza tritata
- 100 g di mandorle pelate
- 140 g di noci sgusciate
- 150 g di vino rosso proveniente dal Trentino Alto Adige (tipo Teroldego o Marzemino)
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2255 kJ / 539 kcal
- Eiwitten
- 13.6 g
- Koolhydraten
- 34.1 g
- Vetten
- 24.3 g
- Vezels
- 6.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Minestra della nonna
50min
Strangolapreti alla trentina
4 Std.
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40min
Focaccia dolce
45min
Torta di grano saraceno e lampone
1h 35min
Amor polenta
1h 5min
Polenta
1 Std.
Gnocchi di patate crude e pane
40min
Torta russa di Verona
2h
Strudel di ricotta e pane
2h 30min
Pane dolce con frutta secca
2h
Panini noci e uvetta (di Erica Liverani)
4hod. 50min