Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Fruit
- 150 g sultanas
- 150 g currants
- 50 g chopped mixed peel
- 50 g glacé cherries
- 30 g brandy
Marzipan
- 240 g granulated sugar
- 220 g blanched almonds
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 1 Tbsp lemon juice
- 1 Tbsp orange blossom water
- ¼ tsp natural vanilla extract
- 1 - 2 tsp natural almond extract, to taste
Cake
- unsalted butter, for greasing
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 175 g soft brown sugar
- 175 g unsalted butter, soft
- 3 large eggs
- 15 g golden syrup
- 175 g plain flour
- 1 tsp mixed spice
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 pinch fine sea salt
Glaze
- 20 g apricot jam, strained
- 1 egg white, beaten
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 2517 kJ / 602 kcal
- Eiwitten
- 9.1 g
- Koolhydraten
- 78.7 g
- Vetten
- 27.8 g
Alternatieve recepten
Farmhouse Fruit Cake
1sa 20 dk
Lavender Shortbread
1sa
Dundee Cake
3 godz. 10 min
Brandy Butter
10min
Bread Sauce
1h 25min
Christmas Cake
517 godz. 45 min
Summer Pudding
8 Std. 30 Min
Rhubarb Crumble
55 dk
Victoria Sponge
1sa 10 dk
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1sa 10 dk
Lemon Posset
2sa 40 dk
Coffee and Walnut Cake
1sa 10 dk