Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 100 g raisins
- 100 g apple juice
- 100 g caster sugar
- 200 g unsalted butter, diced
- 370 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 medium egg
- ¼ tsp fine sea salt
- ½ tsp natural vanilla extract
Apple Glaze
- 1000 g apples (e.g. Braeburn, Granny Smith, approx. 6-7 apples), peeled, cored and halved
- 2 Tbsp freshly squeezed lemon juice
- 30 g caster sugar
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 30 g cornflour
- 2 pinches ground cinnamon
- ½ tsp ground nutmeg
Assembly
- 1 tsp dark brown sugar, for sprinkling
- 2 egg yolks, from medium eggs, beaten
- Voeding
- per 8 slices
- Calorieën
- 18237.8 kJ / 4358.9 kcal
- Eiwitten
- 57 g
- Koolhydraten
- 661 g
- Vetten
- 178.1 g
- Verzadigd vet
- 106.9 g
- Vezels
- 40.2 g
- Natrium
- 710.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Classic Polish 'tort'
2h 25min
Rustic Spice Mix for Bread
5 Min
Apple Tart (TM6)
1h
Spiced Apple Pie (TM5)
Geen beoordelingen
Beef stock paste
3h
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min
Sourdough Baguettes
15h
Fudgy chocolate cake
50 min
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter)
40 min
Mushroom and kale risotto
55min
Almond and Seed Crackers
45min
Chicken, spinach and leek risotto
30 min