Compatibele versies
Baked Alaska with Orange Ice Cream and Chocolate Sponge
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Orange Ice Cream
- 200 g whole milk
- 400 g double cream
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 150 g caster sugar
- 2 Tbsp vanilla bean paste
- 3 oranges, finely grated zest and juice
- sunflower oil, for greasing
Chocolate Sponge
- 110 g self-raising flour
- 60 g cocoa powder
- 220 g light brown sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 large egg
- 1 tsp vanilla bean paste
- 100 g double cream
- 50 g sunflower oil
- 110 g water, hot
Finalisation
- 270 g caster sugar
- 250 g egg whites (approx. 7 egg whites), room temperature
- ⅛ tsp cream of tartar
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2074.6 kJ / 495.8 kcal
- Eiwitten
- 7.3 g
- Koolhydraten
- 69.2 g
- Vetten
- 22.7 g
- Verzadigd vet
- 11.5 g
- Vezels
- 2.9 g
- Natrium
- 196.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Salted Caramel Shortbread
3h
Arctic Roll
14 godz.
Sous-vide Fillet Steak with Peppercorn Sauce, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2 Std. 30 Min
Banana Bread
1 Std. 50 Min
Red-bown coloured eggs
Geen beoordelingen
Decadent Dark Chocolate Brownies
1h 55min
Cappuccino Cake
2h
Millionaire's Shortbread with a Twist
1h 45min
Swedish 'Meatballs' with Cauliflower Purée and Gravy
1 Std. 40 Min
Vanilla Sugar
72 Std.
Classic Banana Bread
1 Std. 25 Min
Classic Flapjack
55 Min