Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ham
- 1 unsmoked gammon joint, boneless (1.4 kg-1.6 kg)
- 2 ½ Tbsp black treacle
- 1 tsp cloves, plus extra for decoration
- 1 bay leaf
- 1 tsp ground allspice
- 1 Tbsp black peppercorns
- 1 orange, thin peelings of skin only
- water, for cooking gammon
Glaze
- 80 g dark brown sugar
- ½ Tbsp Dijon mustard
- 1 tsp dried rosemary
- 5 juniper berries
- 2 pinches ground cloves
- 2 pinches ground cinnamon
- 30 g runny honey
- 150 g orange marmalade
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2094 kJ / 498 kcal
- Eiwitten
- 41 g
- Koolhydraten
- 42 g
- Vetten
- 18 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Natrium
- 2138 mg
Alternatieve recepten
Roast Turkey with Creamy Pancetta, Lemon and Herb Stuffing
5 godz. 30 min
Chilli Con Carne
35 min
Cauliflower Cheese
50 min
Simple Turkey Gravy
25 Min
Toad in the Hole
1h
Glazed Gammon, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2 godz. 10 min
Honey Parmesan Parsnips
50 min
Chicken Breasts Pizzaiola with Celeriac and Potato Purée
1h
Chicken and Chorizo Hotpot
45min
Dauphinoise Potatoes
50 min
Coronation Chicken
30 min
Yorkshire Pudding
1h