Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 tsp gingelly oil
- 1 tsp mustard seeds
- 1 tsp urad dhall
- 1 tsp chana dhal, soaked for 20 minutes, drained
- 2 sprigs curry leaves, deveined
- ½ tsp ground turmeric
- 1 pinch asafoetida
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 20 g roasted peanuts, with skin, plus extra for garnishing
- 20 g roasted cashew nuts, without skin, plus extra for garnishing
- 450 g cooked rice (type Basmathi) (see tip)
-
60
g lime juice
of lemon juice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 671 kJ / 160 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 610 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Indian Pilaf Rice
1sa
Sambhar
1 Std. 5 Min
Idli
15 Std. 40 Min
Paneer
4 Std. 5 Min
Rasam
20 Min
Potato Peratal
40 dk
Avial (vegetables in yoghurt)
30 Min
Ghee Roasted Chicken
1 Std. 15 Min
Peanut chutney
10 Min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 dk
Rajma (kidney bean curry)
45 Min
Nigerian-style Grilled Fish with Rice and Tomato Salad
45 Min