Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 tsp gingelly oil
- 1 tsp mustard seeds
- 1 tsp urad dhall
- 1 tsp chana dhal, soaked for 20 minutes, drained
- 2 sprigs curry leaves, deveined
- ½ tsp ground turmeric
- 1 pinch asafoetida
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 20 g roasted peanuts, with skin, plus extra for garnishing
- 20 g roasted cashew nuts, without skin, plus extra for garnishing
- 450 g cooked rice (type Basmathi) (see tip)
-
60
g lime juice
of lemon juice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 671 kJ / 160 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 610 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Paneer Tikka Pizza
2h
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
4 Std.
Paneer tikka pizza
2h
Shacha Sauce
1 godz. 10 min
Nut butter dressing
5 Min
Ghee Roasted Chicken
1h 15 min.
Vegetable Sambar
35min
Potato Peratal
40min
Idli
15 godz. 40 min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 Min
Chai Masala (Masala Tea)
15 Min