Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g shallots
- 50 g fresh ginger
- 30 g garlic cloves
- 50 g coconut oil
- 2 cinnamon sticks
- 2 star anise
- 8 cardamom seeds
- 180 g tomato ketchup
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp chilli powder
- 2 pinches ground black pepper
- 550 g water
- 500 g Basmati rice, rinsed
- 30 g dried black currants
- 100 g roasted cashew nuts
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2408 kJ / 576 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 89 g
- Vetten
- 20 g
- Verzadigd vet
- 11 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 967 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Biryani-style rice
1h 5min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min
Bamia (Okra Lamb Stew)
1h 50min
Pilau rice
30min
Jeera rice (Cumin rice)
20 min
Rasam
20 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45min
Masala Squid
25 min
Thai Steamed Fish With Lime
30min
Chapatis
1h
Chai Masala (Masala Tea)
15 menit
Chicken Rendang
45min