Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 9 oz basmati rice
- 2 ½ oz urad dal (black lentils), skinless, split
- 1 ½ oz chana dal (chickpeas), skinless, split
- 1 tsp fenugreek seeds (methi seeds)
- 35 ½ oz water, divided, plus extra to sprinkle
- 1 oz lemon juice
- 1 tsp salt
-
1 ½
oz ghee
of 1 ½ oz coconut oil (for vegan)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1937.3 kJ / 463 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 72 g
- Vetten
- 14.8 g
- Verzadigd vet
- 11.3 g
- Vezels
- 4.8 g
- Natrium
- 0.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9h 10min
Dal Makhani
9 Std. 30 Min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Rasam
20min
Coconut and Coriander Chutney
5 min
Idli
15 Std. 40 Min
Palak paneer
45 min
Shrikhand (flavoured hung yoghurt)
12 Std. 15 Min
Chapatis
1sa
Sambhar
1h 5min
Dosa with spiced potato filling
17h 40min
Fresh coconut chutney
10min