Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Réalisation du crémeux au citron (la veille)
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g), et un récipient d'eau froide
- 100 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune
- 3 œufs
- 150 g de jus de citron
- 150 g de beurre froid, en morceaux
Réalisation et cuisson de la pâte sucrée
- 90 g de sucre en poudre
- 150 g de beurre mou
- 30 g d'amandes en poudre
- 2 pincées de sel
- 1 œuf
- 250 g de farine T55 de préférence
Réalisation de la meringue italienne
- 140 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau
- 70 g de blancs d'œufs
Montage
- zeste de citron jaune râpé, pour la décoration
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2636 kJ / 631 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 68 g
- Vetten
- 36 g
Alternatieve recepten
Chantilly
5 min
Praliné maison rapide
1h
Crème fouettée mascarpone
5 min
Macarons à la vanille
3 Std.
Macarons à la fraise
2 Std. 30 Min
Cheesecake aux speculoos
1h
Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
3 Std. 30 Min
Choux craquelins au gianduja
17 Std.
Choux à la crème
1 godz. 5 min
Fraisier
15 godz.
Gâteau chocolat-café meringué
1h 10min
Eclair caramel-noisette
2h