Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Fennel jam
- 300 g fennel, trimmed and cut into pieces
- 150 g sugar
- 50 g blueberries
- 1 orange, 50 g juice and zested (reserved for pastry and garnish)
Sweet Pastry
- 300 g plain flour, plus extra to dust
- 30 g icing sugar
- 1 tsp fennel seeds, toasted
- 150 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 1 pinch sea salt
- 2 egg yolks
- 30 g cold water
Frangipane
- 150 g unsalted butter, softened
- 150 g caster sugar
- 1 vanilla pod, split lengthways, seeds scraped
- 1 egg yolk
- 220 g almond meal (see Tip)
- 2 eggs, lightly beaten
- 50 g plain flour
Tart
- 300 g fresh blueberries
- 5 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- 1 pinch fennel seeds, toasted and crushed
- ½ lemon, zest only
- crème fraîche or thickened cream, to serve
- honey, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3480.9 kJ / 832 kcal
- Eiwitten
- 14.2 g
- Koolhydraten
- 93.2 g
- Vetten
- 47.4 g
- Verzadigd vet
- 21.3 g
- Vezels
- 7.8 g
- Natrium
- 60.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sticky pork ribs with cheesy coleslaw (Thermomix®️ Cutter, TM6)
26h 15min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55 Min
Mini chocolate cakes
50 min
Neapolitan pizza
1h 30min
Magnolia Kitchen pear and ginger loaf
1hod. 55min
Creamed pāua soup
1 godz.
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1 Std. 5 Min
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter, TM6)
55 Min
Steamed chocolate cake and poached pears
50 min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Lemon glaze madeleines
24h 30min
Crunchy broccoli salad with speck
10min