Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Zaczyn pszenno-jabłkowy (dzień 1.)
- 160 g wody
- 160 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 15 - 30 g zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)
Ciasto właściwe (dzień 2.)
- 350 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 200 g wody
-
5
g drożdży świeżych
of ½ łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 2 łyżeczki soli
- olej, do natłuszczenia
- 5 - 10 kostek lodu lub 1 miarka wody (ok. 100 g)
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 3954.6 kJ / 945.2 kcal
- Eiwitten
- 32.1 g
- Koolhydraten
- 189.2 g
- Vetten
- 4.7 g
- Verzadigd vet
- 0.6 g
- Vezels
- 7 g
- Natrium
- 2345.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chleb na zakwasie z przyprawami
16 Std. 30 Min
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 Std. 30 Min
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28h 10min
Chleb wenecki na zakwasie
17h 10min
Chleb pszenny na zakwasie
12 Std.
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Chleb na maślance i zakwasie
18 Std.
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
26 godz.
Przyprawa do chleba
5 Min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 Std. 45 Min
Zakwas pszenno-jabłkowy
48 Std. 20 Min
Chleb codzienny na zakwasie
12 Std.